Testületi ülés margójára II. rész

Kedveseim!

Ma jelen voltam a 16 órakor tartott nyilvános, rendes testületi ülésen.

Kíváncsi voltam, mennyire foglalkozik a testület az általam korábban érintett problémákkal, de őszintén mondom, még a „KABIN BONTÁS” sem kapott volna említést, ha Kiss László nem kérdez rá! Állítólag ez már a korábbi strandfejlesztés kapcsán el lett döntve! (Ki fogjuk kérni erről a határozatot!) Ezzel még nincs vége a rombolásnak! A gyermekmedence is el lesz dózerolva, mert drága a fenntartása,- már 2 éve nem üzemel, 2 embert igényel az üzemeltetése,- felújítás helyett, ez olcsóbb megoldás, bár lehet, hogy a következő szezonban csak homokozó lesz, egyenlőre!

Az én problémám, az, ahelyett, hogy fejlesztenénk az amúgy kiváló adottságokkal rendelkező strandot, csak a rombolást látom! Eredetileg az lett volna a gyermekmedence szerepe, hogy főleg elő-, és utószezonban használják a lurkók, amikor a kevés víz könnyebben felmelegszik! E medence felújítása, megújuló energiával, azaz napkollektorral való felszerelése megoldás lehetne a víz melegítésén kívül, akár a mobiltelefon feltöltésekre is, ahogy már látható jónéhány helyen! Pályázatból, mert erre adnának, a rombolást nem támogatják, arra saját forrást kell használni! Biztonság kedvéért eltettek rá 10 millió Ft-ot! 🙁

Kérdésem,- amit engedtek feltenni,- miért nem lett megkérdezve erről a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület,- akik az önkormányzat egyik „lába”?!

Meg lesz kérdezve!- kaptam válaszul! Ehhez csak annyit fűznék: eső után köpönyeg! Továbbá mennyiben hoz objektív döntést az egyesület, ha 7 millió Ft támogatást kap az önkormányzattól, évente?!

Amikor a település elsőszámú célcsoportja a családok, miért nem az érdekükben hozzuk meg a döntéseinket?!

Véleményem szerint „Balatongyörök” egy brand, márka, magas minőség kell legyen! Fejlesztéseinek ki kell egészítenie az adottságokat, amíg azt anyagilag megengedhetjük magunknak, de nem gondolom, hogy a diszkont színvonalat kellene megcéloznunk!

A strand 75 millió Ft-os bevételéhez ne a déli partok szabadstrand színvonalát rendeljük hozzá!

Nem tudom elfogadni azt a választ sem, hogy Gyenesben sincs, mégis milyen jól szerepelnek a strand Kék Hullám Zászló versenyén!

Ők mindent jobban csinálnak nálunk, próbáljunk a nyomukban maradni, legalább!

Egyenlőre, mára ennyi! Folytatása következik!

Balatongyörök, 2022.01.20 21 óra