Egész évben Balatongyörök!

Kedveseim!

Szívem csücske a vendéglátás, különösen a Balatonon!

Régóta elterjedt a közbeszédben, hogy hosszabbítsuk meg a 2 hónapos szezont, vagy újabban a „Télen- nyáron Balaton!”

Mégis kevesen vannak azok a vendéglátósok, akikhez télen is betérhetünk!

Itt az idő, hogy megbecsüljük ezeket a „fehér hollókat”, vagy inkább „nyarat csináló fecskéket”!

Legtöbb vállalkozó mérlegeli, hogy a személyi költségek, a rezsi kitermelése után várható csak haszon, így inkább feltöltődnek, vagy más megélhetést keresve zárva tartanak ebben az időszakban! Igaz, sok esetben a hely sem alkalmas a téli nyitva tartásra.

Az üzletileg gyengébb időszak a vállalkozó számára nem ígér sok hasznot, a település számára viszont ezek az elérhető szolgáltatások igazi kedély javítók! Jó látni, hogy vendégek töltik meg a nyitva lévő egységeket!

A kirándulók, turisták, a helyiek bátran útnak indulhatnak, találnak nyitva tartó helyeket a környéken, nem csak lehúzott redőnyöket,- ez nagyon pozitív, különösen a szürkébb téli napokon, de ha szép az idő még inkább, hiszen az elmúlt nyarat idézi meg bennünk!

A SZÉPKILÁTÓ szépsége még téli időszakban is sokakat vonz, és milyen jó, hogy a kirándulók kedvükre válogathatnak a különböző típusú vendéglátó helyek között, étvágyuk függvényében!

Mindenképp jár az elismerés ezeknek a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozóknak, akik nyitott ajtóval várják a betérő vendéget!

Németh Zsolt edericsi vállalkozó által vezetett NEFELEJCS FALATOZÓ a „street kitchen” kategóriában, a Tamási Ádám nevével fémjelzett csapat a HOLD ÉS CSILLAG ÉTTEREM-ben várja a hétvégi kirándulókat!

A Király Zsuzsa által vezetett PROMENÁD KÁVÉHÁZ hét közben is hiánypotló választás, hiszen legyen az egy üzleti megbeszélés, barátnős traccs-party, vagy randevú, a legjobb választás a tájban gyönyörködve, méltó helyszín! Olyannyira, hogy többen választották helyszínül az „igen” kimondásához!

Másik kedvenc sétálós helyszín a strand, móló, Zsiba-gyöp, csónakkikötő környéke!

Itt is örülhetünk a Tamási család másik, egész évben nyitva lévő meleg-konyhás vendéglátó helyének, a PARTY CSÓKÁ-nak! Ezt Tamási Zoltán és Fonyadt Alaxandra üzemelteti.

Egyenlőre péntek-szombat-vasárnap vannak nyitva Tamásiék,- mindkét helyszínen,- de márciustól minden nap nyitva lesznek!

A faluközpontban számíthatunk a Kondor Zsolt vezette GESZTENYE CSÁRDA mindenkori nyitvatartására, ahogy a Piszter Emese vezette HATOD KISVENDÉGLŐ is egész éven át nyitva!

Előfoglalással a Figder Dezső és neje, Irén által vezetett MAGYAROS CSÁRDÁS KISVENDÉGLŐ szolgáltatásai is igénybe vehetők!

Szállásadóként csak ilyen partnerekkel tudjuk,- kis túlzással,- éves szinten, legalább hétvégente megtölteni szálláshelyeinket, ha kirándulóhelyeinken találnak a turisták nyitva lévő vendéglátó egységeket!

Ugyanakkor ez fordítva is igaz, azaz ha a kirándulók között akad olyan turista, aki hosszabban tartózkodna a környéken, az találjon fűthető szállást! Minden, mindennel összefügg, és én örömmel látom, ugyan lassan, de történnek előre lépések a 15 évvel ezelőtti zárt helyekhez képest! És azt gondolom, hogy ez az emelkedés képes további növekedést generálni, hiszen nyitott helyeket találva bátrabban tűzik ki úti célul Balatongyörököt a turisták,  és lehet, hogy legközelebb 1-2 óránál többet is eltöltenek a településen!

Természetesen a vendéglátó helyeket a helyiek, és a nyaraló tulajdonosok is látogatják/ látogathatják, így rentábilissá téve a fenti vállalkozókat!

Nézzük a téma ezen oldalát, ne a kicsinyes irígység motíválja véleményünket! Bárki utánozhatja Valamennyiüket!

Jár a morális elismerés nekik! Köszönjük, hogy nyitva vannak!

Szép hetet Nektek!                      Zsuzsi

 

Balatongyörök, 2022.január 17.16 óra