Szüret idején

Kedveseim!

Régen jelentkeztem…. A nyári őrület véget ért,- kinek jó, kinek rossz hír! Bevallom,- mivel egész eddigi életemet volt szerencsém Györökön tölteni,- mindig szerettem ezt a kettősséget! A nyüzsgés után vágyom a nyugalomra, a hosszú tél után pedig a pezsgésre! Idén igazán kivettem a pörgésből a részemet, a Mandulavirág vendégház, és a Gy’Örökség étterem működtetése unatkozásra nem adott lehetőséget, de nem panaszkodom! Imádom csinálni! A nyár folyamán több baráti társaság vendégeskedett nálam, akik megelégedéssel költötték el étkezéseiket! Ha kellett, a családom is kisegített, ugyanolyan lelkesen, mint én! 🙂  Sajnálom, hogy azokat, akik csak egyedül, vagy párban szerettek volna jönni, nem tudtam fogadni! A társaságokhoz sajnos nem tudtam illeszteni őket!

A nyár végi unokázással feltöltődve, a Balatontól egy nagy ússzással búcsúzva, nagytakarításon túlesve, új lendülettel vágok neki a szép ősznek!

Lassan jönnek a hűvösebb napok, itt az ideje a melegítő ételeknek!

Az alábbi menüre akár egyedül, vagy párban is lehet foglalni,- egyelőre 2 hétvégén,- a következő napokon 2023. szeptember 22. péntek, 23. szombat, 24. vasárnap, vagy a következő hétvégére, szeptember 29. péntek, 30. szombat, október 1. vasárnap! 

Csak 2-3 nappal előbbi foglalással, napra, órára egyeztetünk az elérhetőségeken keresztül! Dél, vagy vacsora időpont is választható!

Sütőtök leves,

Sült kacsacomb párolt lilakáposztával, reszelt krumplival,

Almáspite

6.900 Ft/fő

A szüret ideje még csak most van, de az óborból az ételekbe is tettem, mert szeretek borral főzni!

Ma elkészítettem a levest és a főételt! (Ezt mi fogjuk megenni! ) A levesbe Balaton-Felvidéki Cserszegi fűszeres, a kacsa combok alá és a lilakáposztába Balatongyöröki Merlot Rosé került a Papp és Fiai pincészettől. A borokat az ételekhez is ajánlom!

Ez a kacsacomb 25 dkg-os volt, nem lett nagy! A menübe 30- 32 dkg- os lesz, az ígéret szerint! Most mellet is sütöttem, de az drágább, ha valaki azt szeretne, tudok azt is sütni, de az többe fog kerülni! (kb. 1500 Ft-al, mivel az is 30 dkg körüli)

Szeretem a rosé kacsamellet, de ezt a kacsacombbal együtt sütöttem, de rövidebb ideig! Nem lett száraz, nem volt büntetés enni! 🙂

Aki nem hiszi, járjon utána! 🙂

Erre a hétvégére még NEM LEHET foglalni!

Más a program: holnap még Lesencefaluban szüretelünk, vasárnap fél 1-től, hajnalban zarándoklunk Keszthelyről Sümegre, a Mária napi búcsú alkalmával, gyalog! (28 km)

A foglalásokra igyekszem válaszolni, amint módomban lesz, a fenti okokból adódóan!

Foglalás lehetséges: Messenger. Telefonon: 30/ 620 20 92, e-mailbem: zsuzsihaza@gmail.com

Szeretettel várok minden érdeklődőt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük