Közmeghallgatásra hangolva

Kedveseim! 2022. november 21-én 17 órakor közmeghallgatás lesz! Hétfői nap, nem péntek, mint korábban, hátha még annyian sem lesznek, mint eddig szoktak…

Régen írtam, de ez nem jelenti azt, hogy nem kísértem figyelemmel Balatongyörök életét! Információt szeretnék Nektek adni néhány dologról, mert erről sem a Hírlevél, sem a honlap nem adott hírt, vagy nem így!

Az októberi Hírlevél említi az augusztus 12 –ei rendkívüli, és a szeptember 22-ei soros testületi ülés történéseit, miszerint a testület a „mini bölcsőde és óvoda építése” közbeszerzési eljárásról döntött, melyhez az évi közbeszerzési terv módosítására volt szükség!

Az igazság az, hogy ezt már januárban elindította a testület, és még mindig csak a közbeszereztetésnél tart, míg Vonyarcvashegyen az ugyanakkor indított mini bölcsőde már a színt is megkapta, hamarosan átadásra kerül, nálunk még kapavágás sem történt!

Megkérdőjelezném egyáltalán az év elején „446 000 000 Ft nettó!!! építési költségre becsült” intézmény létjogosultságát a település „új faluközpontjában”, a Szilváskerti utcában!

Miből lesz fenntartható az 1 milliárd Ft körül megálló beruházás?! Érdemes-e ennyit költeni az adófizetők pénzéből? Honnét fogják előteremteni a rezsijét?! (Ha a strand gyermekmedencéjét is be kellett zárni a fenntartási költségek miatt!)

Van-e hozzá elég gyerek egyáltalán?!

Készült hozzá hatástanulmány?! Szeretném látni!

Gyanítom, hogy a 3. lesz a sorban a polgármester grandiózus tervei sorában, mely nem valósult meg, hiszen már a Hamutiprók székháza felújítására kapott 24 millió Ft-ot, és az Önkormányzat épületének energetikai fejlesztéséhez kapott 69 millió Ft-ot már visszakellett fizetni, pedig milyen jó lett volna, ha az elkészül! De: képtelen volt kivitelezni! Sokat akar a szarka….

Felelős akkor sem volt! Csak a kormány, a covid és az infláció! Pedig mindig olyan szépen hírt adtak a megnyert pályázatról…! Az sosem maradt el…!

Ez így, már eddig is felelőtlen gazdálkodás! Ülni a pénzeken ilyen gazdasági viszonyok között az igazi hűtlen kezelés!

Apropó! Erről jut eszembe: a szeptemberi testületi ülésen ütötte meg a fülemet: A strandbevétel 117 millió Ft volt a fő strandon a nyáron, a Szépkilátói strandon 1 millió júliusban, + 1 millió augusztusban!

Ez napi átlag 30 fő!!!

És még csak senki vissza sem kérdezett, hogy lehet ez? Miért nem teremtették meg a feltételeket a Szépkilátó strandnál, hogy legalább aki szeretne, az be tudjon menni!!!

Tudjuk, hogy sokan szerettek volna, de az elején csak bérlettel, illetve bank kártyával lehetett bemenni!

Ráadásul tudom, hogy a településnek a két strandon a „vízi mentők és ügyeletes orvos kötelező biztosítása” 9 millió Ft költséget jelentett, legalább a 0-t el kellett volna érni az új strandnak!

Felelős?!-költői a kérdés! A válaszok pedig várhatóan csúsztatott féligazságok lesznek!

Nincsenek hetente vezetői értekezletek, feladat leosztás, számonkérés, csak ad hoc vezetés!

DE ITT AZ ADUÁSZ! Honnét lehet pótolni a hiányzó bevételeket?! Adót kell emelni, hiszen végre véget értek a szükségállapoti korlátozások, és lehet! Majd megkapja mindenki a januári postával! (A 2022.november 17-ei testületi ülésen döntenek róla!)

Még előtte kiosszuk a költségvetésbe be sem tervezett, egymásnak megszavazott jutalmakat, aztán jöhet a spórolás! És ez így igaz, elhihetitek! 🙁

Nem a dolgozóktól sajnálom! A dolgozók egy havi bére eleve be lett tervezve!

Attól, aki nem tudja, mi lenne a dolga!

900 éves volt tavaly Balatongyörök, és nem ért rá megszervezni!

De fejtől bűzlik a láb!

Egyáltalán etikus, törvényes-e a saját élettárs jutalmát előterjeszteni? Ki itt a főnök a könyvtár esetében? Pont ezért, hivatalosan az alpolgármester, de már a látszatra sem adnak!

Még néhány gondolat az Idősek napjáról! Na, az már a spórolás jegyében zajlott!

Rendezvényre az időseknek regisztrálni kellett!-ez igazán életszerű!

Na, de csak azért, hogy ne legyen pazarlás!

70 fő regisztrált!

Aztán kaptak egy kis hurkát a tányér közepére, -kenyérrel! Sorry, a kolbász lemaradt, benéztem! –tárta ki a kezét az intézményvezető szervező! Majd jövőre!

Két alkalommal már elmaradt, jól meg kellett gondolni, nehogy néhány pár hurka megmaradjon! A boros kancsókat sem tudták újra tölteni! A polgármester apja ugyan jelezte a fiának, hogy üres a boroskancsó, de a fia felhúzott vállakkal, kitárt kézzel jelezte, hogy nincs több!

És mivel Jézus nem regisztrált, így a kánai menyegző, és a csodálatos étel szaporítás sem tudott megismétlődni! 🙁

A műsort az ovisok és a helyi örömtáncos csoport biztosította, tehát költségkímélő volt, hiszen ingyen tették ezt!

És elárulok egy titkot! Ezek az emberek nem is azért mentek oda, hogy jól lakjanak, vagy drága műsort nézzenek! Azért mentek oda, hogy érezzék a megbecsülést! Azt, hogy valaki,-a polgármester,- méltassa fontosságukat a társadalomban, tapasztalatukat köszönje!

Ez ingyen lett volna, de ezt is megspórolta! Csak vajdaként pöffeszkedett, hiába várták tőle a jó szót, ahogy nőnapon sem, most sem mondott beszédet!- mert megteheti!

Mert mindent megtehet! 🙁                              Folyt.köv.

Balatongyörök, 2022. november 14.                                              Bánkiné Király Zsuzsanna

 

Egy hozzászólás a(z) “Közmeghallgatásra hangolva” bejegyzéshez

  1. Hauer Irén hozzászólása:

    Gratulálok, végre valaki szól. Miért nem lehet a Szépkilátónál kutyás strandot csinálni, biztos lenne forgalom. Hirdethetnék a panziók, nem lenne probléma a kihasználtsággal. Hol a strandról teniszpálya, minden teniszezőt elüldöztek a szomszéd faluba. Miért nem lehet a strandra bemenni étkezni szezonban kajajeggyel. Szigligeten megoldott. Miért üldözték el a horgászversenyt, a palacsintafesztivàlt [szezon előtt) miért nincs járda a Füredi úton, a Szépkilátó és a körforgalom között? Miért nincsenek rendszeres esti programok, hogy a nyaralók este is ki tudjanak kapcsolódni.

Hozzászólások lezárva.