Közmeghallgatás-folytatás

Közmeghallgatás- folytatás

Az este folyamán a hozzászólások, kérdések mind régóta fennálló problémákról szóltak!

Így a közmű fejlesztések, csőtörések kapcsán történt aszfalt bontások rendbe hozatalának hiánya miatt, a rossz minőségű, kátyus utak, a közvilágítás hiánya miatt.

Amennyiben rendetlenség került szóba, az a héten „Virágos Magyarországért” kapott oklevél felemlegetésével került válaszadásra! Vagyis, ha rendetlenség lenne, nem kaptuk volna meg az oklevelet, így rendetlenség NINCS!

Én is szeretnék egy ilyen szemüveget!

A beszámolóban említett adóemelések még a testületi ülésre készített előterjesztéseknél is magasabb összegekben lettek meghatározva, azaz például a szálláshelyként üzemeltetett ingatlanok esetében a jelenlegi 700 Ft az előterjesztésben 800 Ft volt, de 1000 Ft-ban került végül is megállapításra!

A többi adónem is hasonlóképpen! A helyiek továbbra is megkapják a kedvezményt, de a végeredmény így is többlet terhet ró majd ránk! Hát azt nyúzzák, akit lehet!

A települési adó előterjesztésében olvastam, hogy az így befolyt adókat fejlesztésre, vagy szociális kiadásokra fordíthatja az önkormányzat!

A települési adót a 2800 település közül kb.100-150 vezette be!

Nálunk van, így jó lenne látni az ezekből megvalósuló fejlesztéseket, megcímkézve!

Legalább látnánk, hogy mi jött létre belőle! Mindenki számára megnyugtató lenne, így meg úgy tűnik, elvész a közös kalapban! Vagy inkább feketelyukban!

Azt feltételezem, az adó olyan ingatlanokra vonatkozik, ami megközelíthető!

Nem mindegyik megközelíthető terület, így gondolom azokat, amiket nem lehet megközelíteni, nem vethetik adó alá! Gondolom…

A becei Bicsérdi kereszt felújítása csak szilveszteri határidővel várható, holott májusban lett volna kész, szándék szerint! Szomorú momentum, hogy a „szakrális kisemlék megújítása” megnevezésű pályázati forrás, pont a keresztfán lévő corpus plasztikai hiányosságait nem pótolta eddig! Holott emiatt kapta meg az egész összeget! Mégis ez az utolsó fázis! Illetve lugasból még a növények hiányoznak! Eddig csak pergola! Na, bízzunk benne, hiánytalanul meglesz minden!

Az aszfaltozások hamarosan készen lesznek, igaz, hogy Becén, a Vadrózsa utcában nem sikerült lemarni, amit le kellett volna, remélhetőleg még rendezhető a mulasztás!

A tavaly elkészült Eötvös utca aszfaltja már repedezik! Egy lakó hívta fel a figyelmet!

Megtudtuk azonban, hogy néhány éven belül úgyis fel lesz bontva! Hiszen a Dunántúli Regionális Vízmű nyert egy Európai uniós pályázaton egy nagyobb összeget, amin a Nyirádról jövő fővezeték cseréjét fogják megoldani. Egyenlőre terveztetés folyik, de esetünkben a fővezeték lejön a Szépkilátótól az Eötvös utcán, a Kisfaludyn vezet újra ki a 71-es főútra. Még a régi, 60-as években készült, azbeszt tartalmú cső van ott, az vezet Kaposvárig.

Szerintem azonban mire ott csövet cserélnek, 5 évbe is bele fog telni, és feltételezem, az újra aszfaltozás költségeit is állni fogja a DRV-s pályázat!

Összességében minden készülődik, csak mi vagyunk türelmetlenek!

Nekik nem sürgős!

Egyszer csak majd a Hírlevélben is lesz összefoglaló, de gondoltam, hogy addig eltelő időben is legyen tájékoztatás!

A 2022-ben megjelent Hírlevél számai: február, március, május, október!

A decemberi lesz az 5. idén!

Valamin spórolni kell! Balatongyörökön az információ is spórolás alá esik!

Na, majd most! Fent lesz minden a honlapon! Kaptuk az ígéretet!

A hírlevelek is a levelem hatására kerültek végre fel a honlapra!

Montam én, hogy van értelme!

Apró előre lépések, de kisajtolom a polgármesterünkből a munkát!

Amint megkaptam a kérdéseimre adott választ, jelentkezem! Erre 15 nap áll rendelkezésükre!

Tegnap semmi kényes téma, mint „zagykazetta”, „jutalmak”, „stégek a nádasban” nem került szóba!

Tudjátok, az elhallgatás is média fegyver!

 

Szép napot Nektek!

 

Balatongyörök, 2022.november 22.                                                                Bánkiné Király Zsuzsanna